Seyahatlerde Araba Kiralama

Çoğu insan gittiği yerleri rahat gezebilmek için seyahatlere araba ile çıkar. Trafik, park sorunu ve uzun yol yorgunluğu gibi sorunlar bile gözlerinde büyümez. Çünkü araba seyahatlerde büyük rahatlıktır. İnsanı koca valizler ile gezmekten, uzak yerlere gitmek için taşıt arama derdinden bir çırpıda kurtarıverir. Bu noktada da kişi ya kendi arabasını kullanır ya da araba kiralamak durumunda kalır.

Kişiye ait araba nispeten daha rahattır. Çünkü araba kiralandığında bir nevi emanet mal ile seyahat edildiği için bu kişiye daha fazla sorumluluk yükler. ”Araba çizildi mi?”, ”Bir yere sürtüldü mü?” derken insanlar ister istemez tedirgin olurlar; fakat araba yoksa da kiralamaktan başka bir çare kalmaz.

araba-lamborcini_1934
Fotoğraf: resimpaylas.in

 

Peki araba kiralanması gereken bir durumda ne yapılması gerekiyor? Süreçler nasıl işliyor?Bu konuyu çeşitli sorular üzerinden size açıklamaya çalışacağım.

Nasıl Kiralanır?

Web Sitesi Üzerinden

Web sitesi üzerinden araba kiralanması mümkün. Yapılacak tek şey arabayı seçmek ve belirtilen numaradan oto kiralama merkezini aramak. Aradıktan sonra ad, soyad,  e- mail ve telefon numarası alınıyor ve ardından verilen mail adresine mail atılıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey; ekstra para alma amaçları varsa bunu ortadan kaldırmak. Mutlaka şunu belirtmek gerekiyor: ”Geldiğim zaman size haber veririm ve sizde arabayı getirirsiniz.” Yoksa diğer türlü (bize yaptıkları gibi): ”Ben iki kere geldim sizden  11 TL park ücreti alacağım.” denilebiliyor.

fiyat-ve-kalite-bakimindan-2016da-alinabilecek-en-iyi-7-araba.jpg
Fotoğraf: paratic.com

Yüz yüze

Bir oto kiralama merkezine gidip oradan da araba kiralanabilir. Tabi, bu noktada yüksek fiyat verecek yerlerden kaçınmak gerekiyor. Gidilecek şehirde yaşayan bir tanıdık varsa en ucuz nereden araba kiralanabileceği sorulabilir. Ayrıca Facebook seyahat gruplarında da sorulduğunda yardımcı olanlar çıkacaktır.

Peki ya kiralama aşamasında?

Bir form veriliyor. Bu formda kişisel bilgileriniz, ödeme şekliniz gibi bilgiler yer alıyor. Aynı zamanda, kredi kartı numaranızı da istiyorlar. Bu da depozito niteliğinde oluyor. Kişi istemediği sürece para çekmiyorlar; fakat yine de limiti düşük olan kredi kartı numarasını vermekte fayda var.

Ayrıca, arabayı kiralayan kişiyle birlikte arabayı kontrol etmek gerekiyor. Hatta aracı teslim eden kişi araç ile ilgili notlar alıyor. Eğer not almıyorsa mutlaka uyarılmalı! Ya da aracı alacak kişi not almalı. Sonra ”Arabayı çizmişsiniz.”, ”Kenarı bir yere sürtmüş” gibi sebepler ile hak talep edebilirler.

Kiraladıktan sonra?

volvo-s60-2016.jpg
Fotoğraf: BeniKazan.com

Gidilecek yola göre benzin alınması ve teslim aşamasında şirkete dolu dolu bir araba bırakılmaması gerekiyor. Bu hususta, ihtiyaç olundukça az miktarda benzin alınması önemli!

Teslim ederken?

Hava limanına getirilmesini tavsiye ederim. Eğer farklı bir yere getirilmesi istenirse: ”Kusura bakmayın, bilmiyordum. Uçağım da bir saate kalkacak!” denilebilir. Bu sayede hava limanına gidiş için ekstra masraf yapılmasına gerek kalmaz.

Özetle;

#Araba kiralarken şirket seçiminizi iyi yapılmadır. Kandırma ihtimaline karşı dikkatli olunmalıdır.

#İnternet fiyatları ile söylenilen fiyat uyuşmuyorsa o yerden araba kiralanmamalıdır!

Şimdilik tecrübelerimden elde edindiğim bilgiler bu kadar 🙂 Umarım işinize yarar. Sizinde eklemek istedikleriniz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz. Sevgilerimle…

 

One Comment on “Seyahatlerde Araba Kiralama”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir